23. 11. 2021

Žena s rozrezanými ústami

 

Kuchisake onna je postava z Japonských legiend a folklóru. Podľa spisovateľa a folklóristu Matthewa Meyera, legenda o Kuchisake onna siaha až do Edo periódy ktorá trvala od 17. - 19. storočia.

Je to zlomyseľný duch ženy, ktorý si čiastočne zakrýva tvár maskou a nosí so sebou nejaký ostrý objekt – zväčša veľké nožnice. Najčastejšie je opisovaná ako veľmi krásna s bledou pleťou a dlhými rovnými vlasmi.

Kuchisake onna žena, ktorá bola znetvorená počas života tým, že jej rozrezali ústa od ucha k uchu. V inej verzii bola ženou samuraja počas života. No kvôli nevere z jej strany ju jej manžel potrestal rozrezaním úst. V ďalšej verzii sa jej to stalo počas chirurgického zákroku inou ženou, ktorá žiarlila na jej krásu.

Podľa legendy, sa opýta možnej obete či si myslí že je krásna. Keď odpovie že nie, tak ho zabije s nožnicami. Keď odpovie áno, tak si zloží masku a odhalí obrovskú ranu od ucha k uchu a znovu zopakuje otázku. Keď odpovie nie – zabije ho a ako odpovie áno, nožnicami mu spôsobí rovnaké zranenie aby vyzeral rovnako ako ona.

Existujú rôzne spôsoby ako sa vyhnúť smrti alebo zohaveniu sa. V niektorých verziách obeť nechá nažive ak na jej otázky odpovie áno, ale zas v iných verziách navštívi obeť neskôr v noci v jeho byte a zabije ho v spánku. Ďalší je že jej vzhľad opíše ako priemerný čo mu dá čas na útek, rozptýliť jej pozornosť že hodí jej smerom buď peniaze alebo cukríky, čím ju zastaví aby to pozbierala.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára