23. 11. 2021

Madam KoiKoi

Madam KoiKoi je jedným z najpopulárnejších duchov internátnych škôl v Nigérii, Ghane a Južnej Afrike. V Ghane ju poznajú ako „madam vysoký podpätok“ alebo Madam Moke, v Tanzánii ako „Miss Konkoko“. Tento duch straší v nočných hodinách v halách, na toaletách a na izbách v internátoch a cez deň na toaletách kde straší študentov ktorí prišli do školy skoro ráno alebo sa v nej zdržali. Často je videná obutá v červených opätkoch alebo obutá len v jednom.

V Nigérii, jedna z legiend hovorí o veľmi krásnej učiteľke ktorá nosila červené podpätky, ktoré boli počuť keď kráčala po chodbách. Taktiež sa hovorilo aj o tom že bola zlá na študentov a často ich bezdôvodne bila. No keď udrela študentku a zranila jej tak ucho, dostala výpoveď. Keď išla domov, stala sa jej nehoda a zomrela, no pred smrťou prisahala že sa pomstí škole a jej študentom. Neskôr sa medzi študentmi začalo pošepkávať o zvukoch podpätkov v halách internátu po zhasnutí svetiel.

V ďalšej legende to je štýlová žena ktorá veľmi obľubovala vysoké podpätky. Hovorí sa že bola veľmi zlá na svojich študentov a kedykoľvek mohla, tak ich bila trstenicou. Niektorí tvrdia, že bola sadista a rada spôsobovala bolesť iným. Študenti, ktorí už nedokázali ďalej trpieť to, že vedenie školy nezakročilo a nenapomenulo učiteľku, sa rozhodli vziať túto záležitosť do vlastných rúk. Jedného večera, keď učiteľka odchádzala zo školy, ju obkľúčili, zapchali jej ústa aby nemohla kričať a začali ju bez ľútosti biť, pričom ju zabili.

Keď si uvedomili čo spravili, jej nehybné telo hodili cez zadný školský plot a ušli s nádejou, že tí čo ju nájdu si budú myslieť že išlo o ozbrojenú lúpež. Napokon každý študent čo sa podieľal na jej smrti zmizol až na jedného. Zo strachu sa priznal čo spravili a že každú noc počuje zvuk opätkov pred ubytovňou. Jednej noci, sa rozhodol zistiť odkiaľ ten zvuk ide. Žiaľ, jeho telo dobité na smrť bolo nájdené nasledujúce ráno.

Škola bola neskôr zatvorená a študenti boli preradení do nových škôl, kde začali šíriť legendu o žene vo vysokých podpätkoch. 

 
V Ghane je legenda trošku iná. Jednalo sa o školu kde boli aj problémoví študenti a učiteľka ich väčšinou naháňala aby s nimi urobila poriadok. Jedného dňa, naháňala študenta cez ulicu s topánkou v ruke ale nevšimla si prichádzajúce auto. Auto ju zrazilo pričom jej topánka na vysokom opätku letela vzduchom, žiaľ neprežila. Neskôr sa začala objavovať v triedach v podobe jednej červenej topánky, pričom kričí „Kde je moja topánka?“. Podľa legendy, keď niekomu skríži cestu, má utekať a pritom kričať „Madam vysoký podpätok!“.
 
V Južnej Afrike je taktiež legenda o "Pinky Pinky". Je to tvor z časti človek, z časti zviera a je obojpohlavný. Striehne na deti v školských toaletách a vyhráža sa dievčatám že ich znásilní, keď budú mať oblečené ružové nohavičky. Dievčatá ho vidia, no pre chlapcov je neviditeľný, no jeho prítomnosť zistia skrz facku alebo škrabancom na tvári.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára