6. 12. 2021

Michael Rockefeller

Michael Clark Rockefeller sa narodil 19.11.1961 a bol piatym dieťaťom New Yorkského guvernéra Nelsona Rockefellera. 19.11.1961 keď mal 23 rokov, zmizol počas expedície v regióne Asmat v Novej Guinei, ktorá aktuálne patrí do Papui v Indonézii. Čo sa mu stalo je veľkou záhadou, niektorí tvrdia že sa utopil, iní že ho napadol žralok alebo morský krokodíl. Ale najviac rozšírená je možnosť že padol za obeť miestnemu kanibalskému kmeňu. V roku 1964 bol oficiálne vyhlásený za mŕtveho. V roku 2014 Carl Hoffman publikoval knihu, ktorá sa detailne zaoberala prípadom Rockefellera. Dokonca sa tam píše aj to, že domorodci a kmeňoví starešinovia potvrdili to, že v roku 1961 bol Rockefeller zabitý keď doplával na breh. No žiadne pozostatky alebo iné dôkazy o jeho smrti neboli nájdené.

 

V dokumentárnom filme „Keep the River on Your Right“ , Tobias Schneebaum vyhlásil, že sa rozprával s niektorými obyvateľmi z dediny Asmat, a tí mu opísali ako Rockefellera našli na brehu a zjedli. Mal to byť akt pomsty za incident z roku 1958 keď holandský guvernér Západnej Guinei Max Lapre zabil piatich členov z kmeňa Asmat. Nie dlho po vražde Rocekfellera, časť dediny podľahla cholere a tí ktorí prežili tvrdili, že je to odplata za jeho zabitie.

Keď Hoffman opúšťal jednu z dedín, bol svedkom toho, ako nejaký muž predvádzal scénu kde bol niekto zabitý, tak sa zastavil a natočil to. Po preklade to znie takto : „Nepovedz tento príbeh žiadnemu mužovi alebo inej dedine. Nehovor. Nehovor a rozprávaj príbeh. Dúfam že si to budeš pamätať a musíš to držať pre nás. Dúfam. Dúfam. Toto je pre teba a len pre teba. S nikým nehovor, navždy, s inými ľuďmi alebo inou dedinou. Keď budú ľudia pýtať, neodpovedaj. Nehovor s nimi, lebo tento príbeh je len pre teba. Keď im to povieš, tak zomrieš. Bojím sa že zomrieš. Ty budeš mŕtvy; tvoji ľudia budú mŕtvi, keď povieš tento príbeh. Budeš držať tento príbeh vo svojom dome; pre seba; dúfam, navždy. Navždy“. (viem že to nedáva zmysel, ale snažila som sa to čo najpresnejšie preložiť.)

No osem rokov po jeho zmiznutí nakrútil Fraser Henston – syn herca Charltona Hestona niečo veľmi zaujímavé..! Síce je to v slabej kvalite, ALE medzi hromadou domorodcov tmavej pleti veslujúcich na bojových kanoe, je jeden bradatý nahý muž bielej pleti, ktorý je čiastočne pokrytý bojovým pomaľovaním. Je teda možné že Michael Rockefeller, člen jednej z najbohatšej rodiny, opustil civilizovaný svet aby žil v kanibalskom domorodom kmeni? A ak to nebol Rockefeller, tak kto to bol?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára