6. 12. 2021

Yellow Power Ranger - Thuy Trang

 

 Thuy Trang sa narodila 14.12.1973 v meste Saigon vo Vietname. Bola herečkou a jej najznámejšia rola bola Trini Kwan alias Žltý Power Ranger v kultovom seriály Strážcovia Vesmíru z roku 1993. Thuy sa zúčastnila konkurzu spolu s 500 ďalšími herečkami. Úlohu získala a hrala v celej prvej sérii a v dvadsiatich častiach druhej. 

 

No kvôli zmluvným a finančným sporom odišla v polovici seriálu spolu s dvoma ďalšími hercami. Po odchode ešte získala menšiu úlohu v paródii Agent WC 40 a hrala v pár dokumentoch o bojových umeniach. Jej poslednou úlohou bola Kali vo filme Vrana – Mesto Anjelov. Boli plánované ďalšie úlohy vo filmoch, no žiaľ nedožila sa ich.

Kali z filmu Vrana - Mesto Anjelov
 

Dňa 03.09.2001 boli k autonehode privolané sanitky a helikoptéra. Okrem herečky Angely Rockwood a vodičky Steffanie De La Cruz bola v aute ešte jedna osoba, bola to Thuy. No žiaľ, utrpela veľmi vážne vnútorné zranenia a počas letu v helikoptére svojím zraneniam podľahla. Spopolnená bola 10.09.2001 a jej popol bol buď rozsypaný alebo pochovaný v Rose Hills Memorial Park v meste Whittier v Californii, náhrobný kameň budete hľadať márne.

V septembri 2016, boli niektorí fanúšikovia pobúrení z označenia plagátov nových Power Rangers a považovali ich ako neúctu k spomienke na Thuy. Plagát zobrazoval Žltého rangera stojacieho na jej Zordovi (robotovi) s textom „Drivers Ed not required“ (vodič Ed sa nevyžaduje). Fanúšikovia to brali ako urážlivé, vzhľadom na to, že Thuy zahynula pri autonehode.

Počas jednej scény vo filme Power Rangers, má postava Trini oblečené tričko s nápisom „1973“, čo je rok narodenia Thuy, ako prejav úcty a rešpektu k zosnulej pôvodnej rangerke.

Austin St. John, ktorý s ňou hral v seriáli povedal na nový film : „Jedným z najťažších momentov pre mňa bolo vidieť postavu Trini, pretože Thuy je mŕtva. Bude pre mňa veľmi ťažké vidieť niekho iného v úlohe jej postavy“. 

Vedeli ste že dôvod prečo Žltý Strážca nemá sukňu ako ružový keď sú obe ženy je ten, že v japonskom seriáli Super Sentai bol žltý strážca muž. No producenti v Amerike chceli mať viac ženských postáv a tak obsadili Thuy do tejto úlohy. No obsadenie americko ázijskej herečky do úlohy žltého rangera sa nevyhlo vlne kritiky a vtipov z dôvodu farby pleti. No producenti sa vyjadrili, že rasa nemá nič spoločné s farbou kostýmov.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára