26. 11. 2021

Pocky

 

 Pocky je japonská sladkosť ktorej základom je soletka. Najznámejšie sú tyčinky poliate mliečnou čokoládou, ktoré sa začali sa predávať už v roku 1966. V roku 1971 bola vytvorená nová varianta – čokoláda s posekanými mandľami. 

 
Veľmi populárne a obľúbené sú medzi násťročnými v Ázijských krajinách ako Čína, Thajsko, Južná Kórea pod názvom "Pepero" , Indonézia, Vietnam, Filipíny. V Malajzii sa 50 rokov predávali pod názvom „Rocky“ a v roku 2014 sa názov zmenil na „Pocky“ a zároveň bol zmenený aj obal a slogan.
V Európe sú vyrábané firmou Mondelez International, pod názvom „Mikado“ sú predávané v Rakúsku, Belgicku, Francúzsku, Nemecku, Grécku, Taliansku, Írsku, Španielsku a vo Veľkej Británii. Nájdete ich tam v skoro každom obchode a medzinárodných potravinách. 

Poliev je veľa druhov, napríklad mliečne, medové, banánové, jahodové, zelený čaj a kokos. Dokonca sú už aj s dekoratívnymi pásmi rôznych farieb na poleve s názvom „Decorer pocky“ a „pánske pocky“ s horkou čokoládou. No taktiež sú aj netradičné druhy poliev podľa regiónov ako napríklad : hrozno, yūbari melón (u nás známy ako canatloupe), mandarínka, víno Kobe, liči, káva, karamel, ananás, tekvica, pomaranč, čučoriedka, jablko, jogurt, lieskový oriešok, čierny sezam, banán a veľa ďalších. 

Pocky s príchuťou hrozna a jablka

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára