13. 11. 2021

Skutočná YANDERE

 

Yandere je japonský výraz vyskytujúci sa v anime a v mangách. Opisuje osobu ktorá je patologicky zamilovaná a je schopná pre svoju lásku urobiť čokoľvek. Spočiatku sa javí ako milá, nevinná a starostlivá osoba ktorá sa dokáže v momente zmeniť na extrémne násilnú so sklonmi k vražde. Dalo by sa povedať že sa jedná o akýsi druh schizofrénie.

Yanderu - byť mentálne chorý

Deredere - veľmi zamilovaný

Yuka Takaoka sa narodila 28.01.1998 v Japonsku. Popularitu si získala dosť nepekným spôsobom a to pokusom o vraždu z lásky. No hlavným spúšťačom v tomto prípade bola žiarlivosť. Jej priateľ pracoval v dievčenskom bare ako spoločník (niečo ako mužská geisha) a v mobile mu našla fotky s inými dievčatami.

Dňa 23.05.2019 o 15:50 polícia zatkla vtedy 21 ročnú Yuko ktorá bola podozrivá z pobodania svojho priateľa vo svojom byte. Vážne ranený Luna s vypätím všetkých síl sa výťahom zviezol z 5 poschodia do vestibulu kde nahý upadol do bezvedomia. Po príchode polície bol odvezený do nemocnice v kritickom stave s dvoma bodnými ranami v oblasti brucha spôsobenými veľkým kuchynským nožom. Počas policajného vypočúvania Yuko povedala : "tak veľmi som ho milovala, nemohla som si pomôcť. Po jeho zabití, som chcela umrieť tiež."

áno vidíte dobre, Yuko sedí pri zakrvavenom tele. Fajčí cigaretu, telefonuje a je úplne pokojná

 
Po internete sa okamžite začali šíriť rôzne kresby zobrazujúce miesto činu, no po množstve negatívnych reakcií boli autormi zmazané. Dokonca bola založená finančná zbierka ktorá ju mala dostať z väzenia, behom dvoch dní tam bolo nazbieraných 3,800 dolárov. Po množstve nahlásení bola zbierka zakladateľom zrušená.

Luna Phoenix
 

Dňa 3.12.2019 bola Yuko uznaná vinnou z pokusu o vraždu. Luna Phoenix ktorý útok prežil prijal ospravedlnenie od Yuko vo forme 45,000 dolárov. Vypovedal že voči nej necíti nenávisť a taktiež sa jej ospravedlnil za neveru a požiadal sudcu o miernejší trest. Yuko Takaoka bola odsúdená na 3 roky a 6 mesiacov väzenia a bude prepustená niekedy v roku 2023 alebo 2024.

Taktiež sa našiel zošit alebo denník.. Údajne je to napísané krvou obete a stále dookola sa tam opakuje "MILUJEM ŤA"

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára